Kirjoittajan soittolista

Kirjoittaminen ja musiikki kuuluvat mielestäni yhteen yhtä hyvin kuin päärynä ja homejuusto, Paul Auster ja Siri Hustvedt tai farkut ja valkoinen t-paita.

screen-shot-2017-01-25-at-13-42-30Musiikki säätelee tunnelmaa ja auttaa ainakin itseäni pääsemään oikeanlaiseen mielentilaan. Omia suosikkejani on tunnelmasta riippuen mm. jazz, klassinen piano tai viulut, akustinen melankolinen musiikki tai hilpeä hyvän mielen indie.

Lisäksi korvanapit eristävät tarpeeksi ulkomaailmasta, jotta voin keskittyä kirjoittamaan. Silloin on olemassa vain minä, mielikuvitukseni ja tietokone.

Toisinaan on vaikeaa löytää hyvää soittolistaa, johon ei kyllästy. Sellaista, jossa jokaisen kappaleen ensitahtien alkaessa ei tee mieli vaihtaa seuraavaan.

Hurraa internet ja soittolistojen maailma, sillä löysin kirjoittajien listan!!! Musiikin suoratoistopalvelu Spotifyssa on nimittäin oma listansa kirjoittajille nimeltään The Writer’s Playlist.

Listaan on koottu parhaat luovaan kirjottamiseen, kirjailijoihin tai kirjoihin liittyvät biisit, joita voi fiilistellä kirjoittamisen lomassa tai muuten vaan. Listasta löytyy niin Little Green Cars:n Harper LeeThe Killersin Romeo ja Julia kuin myös Mumford and Sons:in White Blank Page.

Seuraavan kerran juhlia järjestäessäni aion laittaa soittolistan soimaan ja pitää tietokilpailun siitä, mikä listan biisejä yhdistää.

Kuva: Kuvakaappaus Spotify:n pääsivulta

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s