Kursseja ja kirjallisuustapahtumia 2017

Helmikuu näyttää olevan vauhdikasta aikaa kirjoittamisen ja kirjallisuuden saralla, sillä kirjoittajia hellitään monilla kursseilla ja tapahtumilla. Tästä näyttäisi tulevan lupaava vuosi meille kirjoittajille tarjonnasta päätellen 🙂

Screen Shot 2017-02-09 at 18.51.43.png

Feministinen kirjoittajakoulu

18.-20.4. Villa Salin, Helsinki

Feministisessä kirjoittajakoulussa lähestytään kirjoittamista feministisistä lähtökohdista. Sanaa ’feminismi’ ei kannata säikkyä, sillä kurssilla todennäköisesti opetellaan mm. kuninka välttää henkilöhahmon stereotyyppinen kuvaaminen sekä muita kiinnostavia näkökulmia kirjoittamiseen. Viikonlopun aikana kirjoittamisen ammattilaiset vetävät workshoppeja, keskusteluja sekä luentoja.

Kirjoittajakouluun haetaan vapaamuotoisella hakemuksella, jonka aihe on ”Miksi juuri minä?” (pituus max 1 liuska). Hakemusten viimeinen lähetyspäivä on 20.2. Kurssille pääseviltä peritään 20 euron osallistumismaksu. Lisätietoja täältä. EDIT. Kurssilla keskitytään lähtökohtaisesti asiakirjoittamiseen.

Kuva: Kuvakaappaus Feministisen kirjoittajakoulun Facebook-sivuilta

Screen Shot 2017-02-09 at 18.52.18.png

Juhla-Prosak

21.2. klo 19-22 Lavaklubi, Helsinki

Nyyh, lähes 10-vuotta toimineen Prosak-klubin viimeistä kirjallisuusiltamaa vietetään helmikuussa. Ympyrä sulkeutuu, kun lavalle astuu Katja Kettu sekä Petri Tamminen, jotka kummatkin olivat mukana myös ensimmäisessä Prosak-klubissa.

Luvassa muisteloa sekä tuttuun tapaan kirjailijavieraiden mietteitä kirjoittamisesta sekä teoksistaan. Tapahtuman Facebook-sivu täällä.

Kuva: Kuvakaappaus Prosak-klubin Facebook-sivuilta

Screen Shot 2017-02-09 at 18.49.05.png

Nuoren Voiman Liiton Kirjoittajatreffit

23.2. klo 18-19:30 Nuoren Voiman Liiton toimisto, Helsinki

Omaa tekstiään voi tulla kirjoittamaan vapaamuotoiseen kirjoittajatreffit -tapahtumaan. 1.5h aikana jokainen voi työstää tekstejään kaikessa rauhassa, jonka jälkeen kirjoittajat saavat jäädä keskustelemaan teksteistään.

Kirjoittajattreffeissä on vapaa pääsy ja tarjolla on teetä sekä keksejä. Mukaan voi ottaa oman kannettavan ja talo tarjoaa myös paperia sekä kyniä. Tapahtumakutsuun tästä.

Kuva: Kuvakaappaus Kirjoittajatreffien Facebook sivuilta

 

screen-shot-2017-02-21-at-20-43-30

Tarinatyöpaja

17.3.2017 klo 9–12 Kansalaisareenan toimistolla, Kumpulantie 1, Helsinki

Kansalaisareenan järjestämässä tarinatyöpajassa tutustutaan luovan kirjoittamisen ja sanataiteen mahdollisuuksiin ja tarkastellaan mm. erilaisia tarinankerronnan työkaluja ja teemoja. Työpajaan voi osallistua ilman aiempaa kokemusta luovasta kirjoittamisesta tai sanataiteesta. Työpajaa ohjaa sanataideopettaja Jenni Hurmerinta.

Työpajat ovat ilmaisia. Ilmoittaudu 6.3.2017 mennessä info(at)kansalaisareena.fi Lisätiedot: Kansalaisareenan Internet-sivuilta.

Kuva: Kuvakaappaus Kansalaisareenan Interne-sivuilta

 

Screen Shot 2017-02-09 at 18.50.13.png

Vantaan Sanataidekoulun Kurssit

Kevät ja kesä 2017

Kiinnostaako sinua luova kirjoittaminen, mutta sinulla ei ole aikaa paneutua joka viikkoiseen kurssiin?

Vantaan Sanataidekoulu tarjoaa teemallisia muutaman tapaamiskerran kursseja. Mm. Luonnossa kirjoittaminen (2 krt) 29.4. ja 13.5., Tulevaisuuden kaupungit su 23.4. ja 30.4. Lisäksi kursseja järjestetään myös kesällä: Kirjoita ja kuvaa -viikonloppukurssi 10.-11.6. klo 10-14.30. Valikoimassa myös pidempiä kursseja sekä kursseja lapsille ja nuorille. Lisätietoja Vantaan Sanateidekoulun nettisivuilta.

Kuva: Kuvakaappaus Vantaan Sanataidekoulun Internetsivuilta

Screen Shot 2017-02-09 at 18.50.45.png

Kirjaverstas

R4 Teurastamo, Helsinki

Kirjaverstas on uudenlainen luovuuden tila, jossa on mm. kirjakauppoja, näyttelytiloja ja tiloissa on tarkoitus järjestää myös erilaisia kursseja. Kirjoittajat siis huomio! Kannattaa tarkastella Kirjaverstaan Facebook-sivua tapahtumien varalta.

Kuva: Kuvakaappaus Kirjaverstaan Facebook-sivuilta

1 Comment

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s