Kukkakorven 28 paljastusta

Selvisin rokkari-iästä eli ikävuodesta numero 27. Täytän tänään siis vuosia. Sinällään vanheneminen ei pelota, sillä henkkareita kysytään yhtä tiheästi kuin täysi-ikäistyttyäni ja ikä alkaa tuoda vihdoin uskottavuutta kaikkeen tekemiseen.

IMG_4506

Viime vuoden tavoin päätin listata asioita, joita olen oppinut, mahtavia oivalluksia sekä jaettavia vinkkejä. Nykyään monen elämä on pääasiallisesti somessa, mutta olen halunnut pitää yksityisasiat nimensä mukaan yksityisinä. Olkoon tämä pieni raotus maailmaani.

 1. Selleri on yhä saatanasta.
 2. En koskaan kirjoita itsestäni, sillä on paljon hauskempaa kuvitella toinen elämä kuin kirjoittaa omastaan.
 3. Kristallisuola on ihan paras kasvojen pesuaine.
 4. Nukun usein verhot auki ja annan auringon herättää aamulla (kröhöm: ikkunani on pohjoiseen, mutta aurinko heijastuu viereisen talon ikkunoista asuntooni *helsinkiläisten onni/ongelma* :D)
 5. En pidä lauseenvastikkeista.
 6. Halpa Gin maistuu oksennuksen mukana tulevalta mahanesteeltä. Muut ginit on oikeastaan ihan jees.
 7. Minulla on vilkas mielikuvitus ja kehitin pienenä pelon, että löytäisin ruumiin heittäessäni roskapussia taloyhtiön jäteastiaan.
 8. Olen hieman neuroottinen: aina ulos lähtiessäni tarkastan, että jokainen sähköpistoke on irti seinästä. Teen tarkastuskierrokseni ainakin kolme kertaa.
 9. En koskaan nimeä henkilöhahmoja (edes eri tarinoihin) samoilla nimillä ja yritän valita sellaisen nimen, joka ei ole kenelläkään tutulla tai tutun tutulla.
 10. Omistan jokaista astiaa vain kaksi kappaletta, jotta tiskivuorta ei kerry eikä materiaa olisi kaapistoissa liikaa.
 11. Olen ollut kasvissyöjä 15 vuotta. Tai oikeastaan syön myös kalaa ja jonkin verran maitotuotteita. Olen siis pescaterian, mutta sanon että olen kasvissyöjä, sillä edellä oleva termi kuulostaa liian elitistiseltä.
 12. Vihaan reality TV:tä yli kaiken, mutta salainen haaveeni on osallistua joko Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan tai Neljän Tähden Illalliseen. Ei molempiin, sehän olisi jo liikaa!
 13. Pidän kirjoista enemmän fyysisinä niteinä kuin e-kirjoina. Kun lukee fyysistä kirjaa, saa kaikki mahdolliset aistit käyttöön, silmät ei väsy yhtä nopeasti kuin näyttöä tuijottaessa ja kirjanmerkin liikkumista sekä lukemisen edistymistä on kiva seurailla.
 14. Eläydyn usein muiden ihmisten kokemuksiin ja liikutun toisten puolesta.
 15. Keksin termin ’unohdettu ullakko’ ennen kuin Happoradion Puhu äänellä, jonka kuulen -biisiä oli edes olemassa. Harmi vaan, termiä ei voi enää käyttää…
 16. Olen ollut ekstrana TV-sarjassa nimeltä 24  ja tavannut Kiefer Sutherlandin.
 17. Kauramaito on oikeastaan ihan jees maidon korvike kahvissa.
 18. Kirjoitan suurimman osan ajasta tietokoneella, mutta toisinaan tulostan liuskoja ja  kirjoitan kynällä suoraan niihin. Saatan myös kirjoittaa käsin inspiraation iskiessä ja näpytellä tekstin myöhemmin tiedostoon.
 19. Tykkään yllättää ihmisiä ja juonin usein ihmisten pään menoksi, mutta ennen kaikkea positiivisia asioita, ja tarkoitusperäni ovat pyytteettömät
 20. Kivaan muistikirjaan on inspiroivaa kirjoittaa ajatuksia ylös. Panosta siis kivaan muistikirjaan! (unohda hinta ja muut elämän rajoitteet)
 21. Vanheneminen on rauhoittanut minua vähän. Ennen sinkoilin joka suuntaan suin päin, nykyään mietin tarkemmin mitä teen ja mihin projekteihin lähden mukaan.
 22. Käytän aitoa voita leivän päällä.
 23. Luen satunnaisesti horoskooppeja. Ne pitävät harvoin paikkansa, mutta joskus on sattunut kivoja yllätyksiä.
 24. Ihailen mm. Tove Janssonia kovasti.
 25. Jos olisin eläin, olisin pöllö.
 26. Käytin aiemmissa teksteissäni runsaasti metaforia, mutta nykyään kiinnitän huomiota enemmän luettavuuteen ja tekstin rytmiin, vaikka kirjoitankin usein rivien väleihin. Käytän retoriikkaa lähinnä tehokeinoina.
 27. Isot ja värikkäät paperiklipit ovat parhaita taustatutkimuksen arkistointiin ja muistiinpanojen värikoodaukseen.
 28. Sydäntä kannattaa aina kuunneella: sydän tietää suunnan, vaikka pää ei usein ymmärrä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s