Henkilökohtaista: Mä lähden Afrikkaan, seuraa mun reissua Instagram Storyssa

chen-hu-521605-unsplash.jpg

Mä lähden elämäni ensimmäistä kertaa Afrikkaan. Tarkemmin Benin Tasavaltaan, mutta teen myös päiväreissun naapurimaahan Togoon.

Olen pitkään kaivannut elämääni merkitystä, seikkailua ja uusia asioita. Mä huusin ja universumi vastasi vyöryttämällä mun somefeediin rokotetutkimuksen mainoksen.

Mä lähden Beniniin 2 viikoksi osana ripulirokotetutkimusta, josta moni on varmasti kuullut mediasta (mm. HSYle, Aamulehti ja MTV3). Tutkimuksessa testataan uutta juotavaa rokotetta ehkäisynä ripuliin. Ripuli on pieni matkaajan harmi, mutta tappaa vuosittain jopa 1/2 miljoonaa alle 5-vuotiasta (WHO 2017).

Saan siis olla mukana tekemässä jotain merkityksellistä.

Vaikka olen mukana tutkimuksessa ja näytteitä joutuu antamaan jonkin verran (ei paljon), on matkalla luvassa lähtökohtaisesti pelkkää vapaata. Meille on järjestetty mahdollisuus osallistua erilaisille päiväretkille läheisiin kaupunkeihin, tutustua uusiin ihmisiin, kulttuuriin ja paikallisiin tapoihin. Benin on tunnettu mm. vodunista (voodoo), joka on Benin pääuskonto, mutta sillä on hyvin vähän tekemistä Hollywoodin voodoon kanssa. Edelliset matkailijat kertovat myös olleensa tanssi- ja rumputunneillakin.

Mä en oikeastaan tiedä mitä odottaa. Olen tosi innoissani, mutta tottakai tuntematon jännittää, mutta sillai hyvällä tavalla. Pyrin lähtemään matkalle avoimin mielin ja heittäytymään kokemukseen. Aion kokeilla kaikkea uutta ennakkoluulottomasti, oppia paljon uutta ja haastaa piinttyneitä stereotypioita. Olen mielestäni suht avarakatseinen ihminen, mutta välillä saan itseni kiinni asenteellisesta ajattelusta, josta haluaisin päästä eroon.

Pyrin päivittämään kuulumisiani ennen matkaa ja matkan aikana Instagram Storyssa. Olen myös ajastanut postauksia tulevaksi reissun aikana, joten blogissa riittää luettavaa seikkailunikin aikana.

Yritän päivittää kirjoituskilpailusivustoa matkan aikana parhaani mukaan, mutta sähkökatkot voivat vaikeuttaa asiaa. Jos sivusto ei päivity yhtä jämptisti kuin tavallisesti, tiedätte mistä kiikastaa.

Akpé!*

*Kiitos minaan kielellä

Lähteet

WHO (2017) ’Diarrhoel disease’ [Online] http://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/diarrhoeal-disease [Accessed 8th August 2018]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s