Sivuraiteilla: #SinäVoitValita

Kuusipuita luodolla peilityynessä järvessä. Vaimea sumupeitto kylpee aamuauringon valossa.

Me suomalaiset olemme negatiivista kansaa. Sää ei ole koskaan hyvä, eduskunnassa tehdään huonoja päätöksiä, naapuri on ihan urpo, työkaverit vasta uunoja onkin eikä rahalle saa edes vastinetta! Mikään ei ole koskaan hyvin, aina voi olla paremmin. Otamme silmätikuksi puutteet; liian harvoin sanomme ääneen mitään positiivista. Kannattaisiko?

On vaikeaa elää naisena vaatimusten ristiaallokossa. Milloin on liian laiha, lihava, tavallinen, outo… Tai sitten naisella on vaan liian iso perä ja pienet tissit.

Linnan juhlat on juhlallinen tilaisuus. Sinne on kutsuttu omalla alallaan ansioituneita ihmisiä juhlimaan maamme itsenäisyyttä. Juhlista tulee kuitenkin kilpailu, johon ei kysytä osallistujilta lupaa. Yli miljoona suomalaista seuraa jonottavaa ja kättelevää letkaa, ja arvottaa kuka näyttää hyvältä ja kuka ei.

Jokainen ihminen on upea sellaisena kun on. Silti jaksetaan jauhaa, mitä kunkin päällä on ja määritellä kuka on illan onnistuja, kaunotar. 

Ihmisten arvottaminen ulkonäön ja pukeutumisen perusteella lietsoo negatiivista ilmapiiriä. Miltä sinusta tuntuisi lukea seuraavan päivän iltapäivälehdestä, että olet vuoden 2018 linnan juhlien floppi?

Helsingin kaduilla marssii tänään kolme mielenosoitusta. Osaa mielenosoituksista ajaa myös negatiivinen ilmapiiri, jos ei suorastaan viha. Viha, pelko ja tuntematon muuttuvat vastarinnaksi. Sen sijaan, että tuntematonta yritettäisiin ymmärtää, nousevat he sitä vastaan. Negatiivisuus arvottaa myös ihmisiä juuriensa perusteella.

Jokainen ihminen on upea sellaisena kun on ulkonäöstään, taidoistaan, ideologiastaan, tai juuristaan huolimatta. Sinä voit vaikuttaa teoillasi ja sanoillasi yleiseen ilmapiiriin. Voit rikkoa status quon eli vallitsevan käsityksen siitä, miten asiat ovat. 

Sen sijaan, että kertoisit aina mikä on huonosti ja missä olisi parannettavaa, haukkuisit muita tai olisit ennakkoluuloinen uutta kohtaan, voit valita toisin. Sinä voit päättää sanotko negatiivisia asioita ääneen vai sittenkin kehuja ja kannustuksia. Tutustutko uusiin asioihin rohkeasti, pidät mielen avoinna ja olet lempeä kanssaihmisiä kohtaan.

#SinäVoitValita.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille lukijoilleni!

Kuva: Unsplash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s