Kirjoittajan työvälineet: Pen to Print -sovellus

Käsi, jossa lyijykynä. Viivoitettu muistikirja, joka on vielä tyhjä. Muistikirjan päällä on teroitusroskaa

Kun kuulin reMarkablen tabletista, joka muuttaa käsin kirjoitetun tekstin koneella kirjoitetuksi, olin pähkinöinä. Olenhan kirjoittanut siitä, kuinka käsin kirjoittaminen on osa kirjoitusprosessiani ja muutoinkin hyödyllistä.

Käsin kirjoitettu teksti pitää kuitenkin kirjoittaa toisen kerran puhtaaksi (mikä ei välttämättä ole huono juttu), mutta jos teknologia auttaa karsimaan yhden mekaanisen työvaiheen, se kuulostaa hyvältä.

En kuitenkaan investoinut 500-600 euroa laitteeseen, mutta keksintö sai minut uteliaaksi. Olisiko vastaavaa sovellusta iPadille vielä keksitty?

Mikä on Pen to Print?

Löysin AppStoren sovelluskaupasta ilmaisen Pen to Print -sovelluksen. Se väittää olevansa ensimmäinen sovellus, joka pystyy muuttamaan käsin kirjoitetun tekstin digitaaliseksi tekstiksi. Skannaamalla. Ei siis ihan sitä, mitä etsin, mutta päätin pitää mieleni avoinna.

Pen to Print on saatavilla iOS- ja android- käyttöjärjestelmiin.

Miten?

Sovelluksen käyttöliittymä on karsitun yksinkertainen. Ruudussa on vain yksi +-merkki, jota painamalla voi valita haluaako 1) ottaa kuvan muistiinpanoista, 2) valita muistiinpanot puhelimen kuvista tai 3) puhelimen tiedostosta.

Yleisin tapa on varmasti kuvan ottaminen, mikä toimii samalla tapaa kuin mikä tahansa skannaus-appi.

Eli asettele puhelimen näytölle ilmestyvät siniset kalvot tekstirivien päälle ja paina ympyrä-painiketta ottaaksesi kuvan. Sen jälkeen tekstialueen voi rajat pienemmäksi. Seuraavassa vaiheessa sovellus näyttää jokaisen tekstirivin erikseen ja antaa mahdollisuuden muokata tekstiä. Viimeisessä vaiheessa teksti on yhtenäisenä pötkönä, jota voi muokata, ja tallentaa sitten puhelimeen.

Jotta tekstin voisi exportata tekstinkäsittelyohjelmaan, toiseen sovellukseen tai lähettää itselleen mailina, vaatii sovellus premium-plääniin korottamisen. Buuu!

Plussat ja miinukset

Sovellus toimii kelvollisesti, jos on selvä käsiala (kröhöm!). Huolettomia muistiinpanoja sovellus ei ymmärrä.

Olin jo ehtinyt ajatella, että sovellus on itselleni yhtä tyhjän kanssa. Kunnes sovelluksen hyödyllisyys tuli ilmi silloin, kun halusin saada kirjoituskoneella kirjoitetut liuskat koneelle. Siitä Pen to Print selviytyi muutamaa virhettä lukuunottamatta loistavasti.

Monta lupaavan näköistä sovellusta hehkuttaa pystyvänsä parempaan kuin Pen to Print, mutta sovelluksen kyljessä on usein 10-20 euron hintalappu. Menin kerran käyttämään 10 euroa sovellukseen, joka lupasi pystyvänsä määrittelemään asioiden painon pelkän puhelimen avulla. Punnitsemani kirjekuoren paino vaihteli joka punnituksella 13 g-3,3 kg. En siis osta uudelleen sikaa säkissä.

Ei Pen to Print täysin susi ollut, mutta antaa kehityksen kehittyä.

⭐⭐+

Kuvat: Unsplash ja Google Play

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s