Kirjoittajan työvälineet: Brother-tulostin HL-L2350DW

Huom! Tämä ei ole maksettu mainos. Haluan jakaa kokemukseni muille kuluttajille, jotka pohtivat uuden tulostimen ostamista.

Väitän, että jokainen kirjoittaja tarvitsee luottotulostimen. Tulostimen, joka piirtää vaivattomasti lauseet paperiin, vaikka kirjoittajalla itsellään on ollut vaikeuksia niiden ruudulle päkistämisessä.

Edellinen tulostimeni sanoi kaput lähes 10 vuoden yhdessäolon jälkeen. Yritin elää ilman, sillä oman tulostimen hankkiminen ei välttämättä ole kaikkein ekologisin investointi. Siitä huolimatta, suuntasin vuotta myöhemmin elektroniikkaliikkeeseen.

Miksi Brother-tulostin?

Edellinen tulostimeni oli Brother-merkkinen lasertulostin, johon olen ollut vuosien aikana todella tyytyväinen. Brother tekee sen, minkä lupaa eikä jätä pulaan. Siksi luontevinta oli jatkaa merkin uudemmalla mallilla.

Listasin muutaman must-have -ominaisuuden, jotka uudella tulostimella tulisi olla. Niitä olivat mm. mobiilitulostus, 2-puoleinen tulostus ja sen tuli käyttää langaton verkkoyhteyttä (wifi). Lisäksi tulostimen tuli olla ehdottomasti lasertulostin, sillä luen paljon artikkeleita ja kirjoitan pitkiä tekstejä. Mustesuihkutulostinta en ole edes harkinnut laserin nopeuden ja tarkkuuden takia.

Strategiset tiedot

  • Malli: Brother HL-L2350DW
  • Ominaisuuksia: 2-puoleinen tulostus, mobiilitulostus, wifi, tulostaa n. 30 sivua/min.
  • Hinta: n. 145 euroa
  • Lisää ominaisuuksia voit tutkailla Brotherin sivuilta.

Plussat ja miinukset

Brotherin käyttö on lähtökohtaisesti sujuvaa. Ainoat kohtaamani ongelmat ovat olleet käyttöönotossa sekä asiakaspalvelussa mahdollisen vian sattuessa. Lisäksi olin hieman pettynyt mobiilitulostuksen laatuun.

+ Tulostimen mukana tuli mustekasetti valmiiksi.

+ Käytetyn mustekasetin voi lähettää maksuttomasti takaisin tehtaalle kierrätettäväksi.

+ Takuu 3 vuotta.

+ Yhteensopiva lähes kaikkien laitteiden kanssa (itselläni on MacBook Pro 2011 ja iPad).

+ Tulostaminen helppoa ja nopeaa.

+ Tulosteen laatu on tasalaatuista.

+ Mobiilitulostus oli helppoa eikä vaatinut juuri muuta kuin sovelluksen lataamisen.

+ Sleep-toiminto menee automaattisesti päälle, jos tulostinta ei ole käyttänyt hetkeen.

+/- Tulostinta mainostetaan hiljaiseksi. Ei mielestäni erityisen hiljainen, mutta ei mitenkään äänekäskään.

+/- Wifi:n koodin näppäileminen oli tuskaa, sillä meillä on pitkä ja monimutkikas salasana ja tulostimessa merkit valitaan nuolinäppäimillä ja ok-painikkeella. Onneksi tämä pitää tehdä vain kerran.

+/- Aluksi asetusten kanssa oli ongelmia. Tulostin tulosti kaksipuoleisesti vain peilikuvana (eli oikealta vasemmalle). Pienen säädön ja säheltämisen jälkeen sain asetukset oikein.

– Mobiilitulostuksen jälki oli huonoa: tulostaa tekstin samoin kuin kuvaa. (En tiedä saako asetuksia jostain muutettua vai onko tämä mobiilitulostuksen default-juttu).

– Brotherin asiakaspalvelua voisi kehittää. Asiakaspalvelijat ovat olleet tylyjä, palvelunumero ei vastaa ja chat-palvelija jättää asiakkaan kesken ongelmanratkaisun. Yleensä olen päätynyt ratkaisemaan ongelmat itse.

Yhteenveto

Yleisesti voin sanoa, että Brother HL-L2350DW -tulostimen hinta-laatu -suhde on mitä mainioin. Joissakin yllä olevissa asioissa voi aina tietysti parantaa, mutta olen ollut tyytyväinen ostokseeni.

Brother tarjoaa samankaltaisia tulostimia, mutta kalliimpaan hintaan. Yritimme elektroniikkaliikkeen myyjän kanssa löytää eroja kalliimpien ja tämän laitteen välillä. Lopulta tulimme siihen tulokseen, että kannattaa ostaa se halvempi. En ole katunut.

⭐⭐⭐⭐

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s