Katso ja opi – 4 videota, jotka motivoivat kirjoittamaan paremmin

Motivaatio hukassa? Ota videoilta talteen mm. Atwoodin, Kingin ja Cameronin vinkit kuinka parantaa omaa kirjoittamista ja elvyttää luovuutta. Videot ovat pituudeltaan n. 7-17 minuuttia.

Opiskelijat haastattelevat Margaret Atwoodia, joka kertoo rehellisesti kuinka hänen tiensä kirjoittajana alkoi sekä avaa ajatuksiaan kirjoitusprosessista. Atwood jakaa vinkkejään kirjoittajille siitä, kuinka parantaa omaa kirjoittamistaan ja miksi. Lisäksi hän kertoo miten vuonna 1985 ilmestyneen The Handmaid’s Tale -teoksen jatko-osan kirjoittaminen sujui sekä millainen on kirjoittajan suhde teoksesta tehtyyn tv-sarjaan.

Stephen King puhuu videolla mm. ideoista, muistikirjan pitämisestä, miksi on tärkeää kuunnella kustannustoimittajaa ja kuinka tarina usein muuttuu kirjoittamisen aikana.

Lessons from the Screenplay on mahtava kanava käsikirjoittamisen tueksi, elokuvien ja tv-sarjojen ystäville, mutta myös kaikenlaisten fiktiivisten juonien kehittelyyn. Yllä olevassa videossa käydään lyhyesti läpi muutaman kohtauksen verran trillerin käsikirjoittamista elokuvassa Gone Girl.

Jos et ole vielä kuullut Julia Cameronista ja Tie Luovuuteen -kirjasta, tarjoaa tämä video loistavan tiivistelmän hänen elämäntarinastaan ja miten sinäkin voit elvyttää luovuuttasi.

Kuva: Unsplash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s