Vuonna 2020 tapahtuu

Vuosiluku 2020 näyttää kauniin symmetriseltä, kuulostaa uudelta alulta sekä saa tuntemaan tulevaisuuden olevan jo nyt.

Miellän vuoden 2020 scifi-vuodeksi, jolloin moni ovi on auki ja kaikki Matrixin tapaan mahdollista. Lisäksi uusi vuosi merkitsee minulle asioiden uudelleen priorisointia – alkuvuonna on aikaa pohtia, mitkä asiat ovat minulle tärkeitä ja mihin käytän aikani.

Ihminen brändin takana

Silmiini osui viime viikolla somessa kiertänyt twiitti (toim. huom. kirjoittaja on sittemmin poistanut alkuperäisen twiittinsä), jossa argumentoitiin nuoren sukupolven menettäneen kyvyn harrastaa.

Erilaisten taitojen oppimisessa korostuu nykyään tavoitteellisuus, mitattavuus, vaikuttavuus ja päämäärä sen sijaan, että tekisi jotain siksi, että se on hauskaa.

Henkilöbrändäys ja itsensä kehittäminen – nuo individualismin riemujuhlan klassikkotermit – tuntuvat olevan työelämän vaatimuksia nykypäivänä. Väkisinkin tulee mieleen Daft Punkin biisi vuosien takaa Harder, Better Faster, Stronger.

Ei riitä, että on oma itsensä. Aika pitää käyttää hyödyksi ja kaikella puuhastelulla tulee olla tarkoitus. Yksilön pitää pyrkiä olemaan itsensä komparatiivi.

Milloin kaikesta tuli niin vakavaa?

Huomaan harrastusten kaikonneen ja velvollisuuden astuneen elämääni. Siksi haluan löytää taas ilon tekemiseen ja harrastamiseen. Lupasin myös itselleni, että tänä vuonna valitsen mielekkäitä projekteja enkä sellaisia, jotka näyttävät vain hyvältä CV:ssä. Haluan olla ihminen brändini takana.

Jälkisanat blogi 4 vuotta

Jälkisanat-blogi aukesi yleisölle vuonna 2016. Halusin jakaa positiivisuutta, oppimiani asioita luovasta kirjoittamisesta ja kertoa sudenkuopista, joihin olen astunut. Blogi on kasvattanut lukijakuntaansa tasaisesti viime vuosina ja löytänyt monia uusia lukijoita.

Viime marraskuuhun asti julkaisutahti blogissa on pysynyt n. 3-4 artikkelia/kuukausi. Monesti rutiineista uhkaa kuitenkin tulla velvollisuuksia, ja sitä haluan välttää. Jatkossa kirjoitan blogiin harvemmin, jotta ehdin kirjoittaa laadukasta ja valmiiksi pureskeltua sisältöä.

Haluan pitää Jälkisanat jatkossakin inspiroivana paikkana, josta luova ihminen voi löytää uutta ajateltavaa. Haluan myös itse kirjoittajana ajatella, oivaltaa ja inspiroitua.

Keväällä tulossa

Kevään julkaisut sisältävät mm. monen odottaman reportaasin vuoden 2019 kirjamyynneistä (tulossa tammi-helmikuussa), pohdintaa fokalisaatiosta, toivottuja tärppejä elokuvakäsikirjoittamisesta sekä ajatuksia tarinoiden lopetuksista.

Myös juttuja lukemisesta, tarinankerronnasta ja teknologiasta on todennäköisesti tulossa. Lisäksi otan vastaan tuttuun tapaan palautetta ja juttuideoita sähköpostitse jalkisanat@gmail.com

Loistavaa uutta vuotta 2020 kaikille!

Kuva: Unsplash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s