Esittelyssä Haastavaa kirjoittamista – uusi kirjoituskilpailusivusto aloittaa 1.1.2021

Kirjoituskilpailusivuston ylläpitäminen päättyy Jälkisanat-sivustolla. Vastuu kirjoituskilpailujen päivittämisestä siirtyy Haastavaa kirjoittamista -blogille. Blogin ylläpitäjä ”Haasteen heittäjä” kertoo hieman itsestään.

Haastavaa kirjoittamista -blogi pian 10 vuotta

Olen Haastavaa kirjoittamista – blogin ylläpitäjä, jota voitte kutsua vaikka Haasteen heittäjäksi.

Haastavaa kirjoittamista on melkein kymmenen vuotta vanha blogi, jossa julkaisen vuoden aikana kirjoitushaasteita. Haasteet ovat kirjoitustehtäviä, joita halukkaat voivat käyttää inspiraationa.

Itse olen kirjoittanut siitä lähtien, kun noin kymmenenvuotiaana immersioiduin kirjoihin ja halusin kirjoittaa omani. Lähivuosina olen kuitenkin yrittänyt panostaa enemmän kirjoittamiseen, vaikka siinä edelleen on oppimista. Yhtenä osana tätä olen osallistunut useisiin kilpailuihin, jonka takia halusinkin ’adoptoida’ kirjoituskilpailusivun omalle sivustolleni.

Minulla on lukihäiriö, joten blogissani esiintyy aika-ajoin kirjoitusvirheitä, sillä en vain huomaa niitä. Toivon ettei niistä huomautettaisi, ellei ne haittaa merkittävästi lukemista.

Genrenä spekulatiivinen fiktio ja fantasia

Itse olen aikalailla spekulatiivisen fiktion ja erityisesti fantasian kirjoittaja. Itseäni harmittaa, kun speakulatiivista fiktiota pidetään usein roskana vaikka sen alta löytyy useita arvostettuja kirjoja, kuten Juhani Karilan Pienen hauen pyydystys. Suomalainen spekulatiivinen fiktio on kasvanut kovin viime vuosikymmenen aikana.

Kirjapinoja ja lukuhaaste

Kuvassa on lukupinoni! Joulukuussa olen Katri Alatalon Ikuisesti, siskoni -teoksen lisäksi viettänyt aikaa erityisesti lastenkirjojen parissa, sillä halusin nähdä mitä lapset nykyisin lukevat. Timo Parvelan ja Bjørn Shortlandin Kepler62 osoittautui oikein kelvoksi sarjaksi ja ymmärrän miksi se on suosittu.

Samoin kuin spekulatiivinen fiktio, myös lasten- ja nuorten kirjallisuus kärsii ala-arvostuksesta.

Niinpä annankin lukuhaasteen kaikille: lukekaa jokin tuore kirja näistä genreistä. Pian voitte huomata, että fantasia ei ole vain korkeaa fantasiaa ja Tolkienin kopiointia. Tarttukaa myös suomalaiseen nuorten kirjaan – peilatkaa omaa tai lastenne teini-ikää siihen.

Tutustu tarkemmin Haastavaa kirjoittamista -blogiin. Klikkaa itsesi uudelle kirjoituskilapilusivustolle (linkki lisätty myös Jälkisanat-blogin kirjoituskilpailusivulle).

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s