Kirjoituskilpailut 2020

Päivitetty 14.09.2020 [kilpailujen päivittäminen]

Alla koottuna Suomen tärkeimpiä ja suurimpia kirjoituskilpailuja vuosille 2019 sekä linkit osallistumisohjeisiin. Tällä sivuilla julkaistaan lähtökohtaisesti kirjoituskilpailuja, jotka tähtäävät tavoitteelliseen kirjoittamiseen.

Tiedot on kerätty suoraan järjestäjien sivuilta, joten muista aina tarkistaa yksityiskohtaiset kilpailusäännöt sekä osallistumisohjeet järjestäjien omilta sivuilta ennen tekstien lähettämistä. Jälkisanat-blogi ei ole vastuussa kilpailuista.

Jälkisanat-blogin kootut ohjeet kirjoituskilpailuihin osallistumiseen täällä

Onnea matkaan! 🙂

Ilmianna kirjoituskilpailu: jalkisanat@gmail.com

Proosa

Sukutarinakilpailu

 • deadline: 30.9.2020
 • mitä: sukutarina
 • kieli: suomi tai ruotsi
 • pituus: max. 15 000 merkkiä (sis. välilyönnit)
 • palkinnot: ?
 • lisätiedot: Suomen Sukututkimusseura

Suomen Sukuseuralla on käynnissä kirjoituskilpailu, jossa etsitään henkilöiden tai perheiden vaiheisiin liittyviä tarinoita. Kilpailussa etsitään erityisesti tarinoita, jotka pohjautuvat asiakirjoihin, muistitietoon tai omakohtaisiin kokemuksiin. Esiraati valitsee 7-10 parasta tekstiä, joista yleisö äänestää kolme parasta.

Reuna-kustantamon ja Kymi Librin kirjoituskilpailu

 • deadline: 30.9.2020
 • aihe: Rata
 • tekstilaji: vapaa
 • pituus: max. 10 liuskaa
 • palkinnot: 3 parasta palkitaan, 20 parasta julkaistaan antologiassa
 • lisätiedot: Reuna

Reuna-kustantamon ja Kymi Libri -messujen järjestämä kirjoituskilpailu on avattu. Tällä kertaa kirjoituskilpailun aiheena on rata ja siihen liittyvä monitulkintaisuus. Kilpailuun voi osallistua novellilla, runolla, pakinalla tai vaikka rap-lyriikoilla. Kilpailuraadissa ovat kirjailija AP Kivinen ja suomentaja Toni Lehto.

Antologiaan valituille kirjoittajille ilmoitetaan 31.1.2021 mennessä. Voittajat julkistetaan 24.7.2021 Myllykoskella.

Taajuus Z

 • deadline: 31.12.2020
 • tekstilaji: nuortenromaani
 • mitä? kilpailussa etsitään erityisesti tuoreita näkökulmia nuoruuteen sekä pyritään lisäämään monimuotoisuutta nuortenromaanien henkilögalleriassa
 • palkinnot: 1. sija 5 000 euroa ja kustannussopimus
 • lisätiedot: WSOY

WSOY on avannut nuortenromaanikilpailun, jossa etsitään ajankohtaisia ja tuoreita näkökulmia nuoruuteen. Kilpailussa etsitään erityisesti tarinoita, joissa käsitellään aiheiltaan monipuolisesti eri kulttuuritaustoista tulevia tai sukupuoli-identiteettejä edustavia nuoria.

Kilpailun tuomaristossa istuvat käsikirjoittaja Anna Brotkin, kirjailija Riina Mattila, näyttelijä, kirjoittaja Jani Toivola sekä WSOY:n kustantaja Ulla Huopaniemi-Sirén

Runot

Kapinaruno 2020

 • deadline: 23.10.2020
 • aihe: nykypäivän kapinaruno
 • pituus: max. 5 runoa/kirjoittaja
 • palkinnot: tekstien esittäminen Stadin työväenkirjallisuuspäivillä sekä valinta antologiaan
 • lisätiedot: Työväenperinne

Kirjoituskilpailussa etsitään nykypäivän kapinarunoja. Kapinarunot voivat olla aiheeltaan ja muodoltaan erilaisia. Kilpailun tuomaristosa istuvat runoilija ja kirjoittamisen opettaja Miia Toivio, runoilija, toimittaja ja kriitikko Sanni Purhonen sekä tutkija ja opettaja Riikka Ylitalo

Osa kirjoittajista valitaan esittämään runonsa Stadin työväenkirjallisuuspäiville. Lisäksi parhaat runot julkaistaan antologiassa. Kirjoittajille saavat kutsun tilaisuuteen 12.11. mennessä.

Elokuvakäsikirjoitukset

Film freeway (jatkuvasti käynnissä olevia kilpailuja)

FilmFreeway-sivuston kautta voi osallistua elokuvakäsikirjoituskilpailuihin maailmanlaajuisesti (mm. lyhytelokuvat, TV-sarjat, kokoillan elokuvat sekä monipuolisesti sarjoja eri genreille). Osallistumismaksut vaihtelevat $10-100 välillä ja palkinnot $100-$50 000. Osallistua voi vain englanninkielisellä käsikirjoituksella.

Näytelmät

Tällä hetkellä ei menossa olevia kilpailuja.

Tietokirjat

Tällä hetkellä ei menossa olevia kilpailuja.

39 Comments

 1. Sadut eivät olleet löytäneet tietään kirlpailuihin asti? Sain juuri joulun alla kolmannen satukirjani, Jepulis, mummo ja robotikset , painosta. Olen seniorikansalainen ja sadun voimalla voidaan viedä monenlaista sanomaa eteenpäin.

  Liked by 2 people

  1. Toden totta, satuja ei pahemmin ole kirjoituskilpailussa näkynyt. Siinäpä vinkki kilpailujen järjestäjille!

   Onnittelut uuden kirjan ilmestymisestä! 😊

   Tykkää

 2. Hei! Synnyinkaupunkiani tukien on korjattava, että Ukrin kilpailu on Outopia eikä Utopia, sillä voittajat julkistetaan aina Outokummussa. 🙂

  Liked by 1 henkilö

   1. Niin ja kiitos näistä sivuista sekä kilpailujen päivittämisestä. 🙂 🙂 On niin helppoa, että joku on koonnut mahdollisuuksia yhteen ja sitten saa vielä tietoa sekä inspiraatiota juttujen muodossa.

    Liked by 1 henkilö

 3. Tutkiskelin noita kahta erikseen ilmoitettua kirjoituskilpailua, jotka on otsikoitu ”kirjoituskilpailu” ja ”neljän koon tarinatalkoot”. Olisivatko sama kilpailu?

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos tarkkasilmäisyydestä! Näinhän se oli, että sama kilpailu oli kahteen kertaan eri sivustoilla hieman eri tavoin esiteltynä. Tiedot ovat nyt yhdessä paikassa, Neljän Koon Tarinatalkoot -kilpailun yhteydessä

   Tykkää

 4. Sivujen ja uusien kirjoituskilpailujen päivitykset jännittää enemmän kuin viikonlopun loton tarkistaminen. Siksikin jätti mega iso kiitos Mariia ja että huolehdit asiasta!

  Liked by 1 henkilö

 5. Mariia ja kiitos hienosta sivustosta.
  Nyt kun 2019 lähenee jo loppuaan pyytäisin sinua tarkistamaan tämän sivun osoitteen (jalkisanat.com/kirjoituskilpailut-2018). Googlessa osoite näyttää siltä, kuin tämä olisi vanhentunut sivu. Otsikosta onneksi selviää, että sivua päivitetään säännöllisesti.

  Sivustosta on ollut paljon apua ja on ollut hienoa, että voin tarkistaa käynnissä olevat kirjoituskilpailut yhdestä paikasta. Mikäli sinulla riittää resurssit, voisin tehdä kehitysehdotuksen tulevalle vuodelle. Olisiko mahdollista laittaa johonkin tieto kirjoituskilpailujen ratkeamisesta esimerkiksi vastaavalla linkkilistauksella kuin kilpailutkin on ilmoitettu.

  Tykkää

  1. Hei! Kiitos palautteesta. Olen tietoinen sivuston osoitteesta. Kun siirsin kilpailut omaksi sivukseen loin epähuomiossa aikasidonnaisen URL:n. Moni tulee kuitenkin sivustolle suoran linkin kautta, joten URL:n muuttaminen aiheuttaa enemmän ongelmia kuin jos sen antaa olla. Mitä tulee kilpailujen raukeamiseen, ei minulla ole resursseja kerätä tietoja. Jokaisen kilpailun lopussa on voittajien julkistusajankohta (mikäli järjestäjä sen on ilmoittanut), joten uskon jokaisen osallistujan voivan seurata tulosten julkaisua itse

   Tykkää

  1. Haha, näin näkyy käyvän 😀 Kiitos kilpailun jakamisesta! WordPressissä on tänään jotain häikkää, joten lisään kilpailun listaan huomenna…

   Tykkää

  1. Hei,

   Kiitos tarkkaavaisuudesta kirjoituskilpailujen suhteen 🙂

   Kirjoituskilpailujen listaukseen olen tehnyt linjaukseen, että julkaisen lähtökohtaisesti ”tavoitteelliseen” kirjoittamiseen tähtääviä kirjoituskilpailuja. Nykyään moni taho järjestää kirjoituskilpailuja saadakseen esim. mainosta itselleen, jolloin kirjallisilla ansioilla on vähän tekemistä koko kilpailun kanssa. Tuotepalkintoja tai vastaavia sisältävät kilpailut olen pyrkinyt karsimaan pois. Toki raja on välillä hyvin häilyvä, sillä toisinaan palkintona on mm. kirjapalkintoja.

   Juuri tästä syystä en tällä kertaa lisää kilpailuja sivustolle. Kiinnostuneet voivat kuitenkin klikata itsensä kommenttisi linkeistä osallistumisohjeisiin.

   Kiitos kuitenkin todella aktiivisesta kirjoituskilpailujen bongaamisesta ja vinkkaamisesta. On ollut ilo huomata, että olet löytänyt monta kilpailuja, jotka ovat menneet itseltäni täysin ohi 🙂

   Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s