Kirjoituskilpailut 2018-2019

Päivitetty 15.11.2018 [kilpailujen päivittäminen ja lisääminen]

Alla koottuna Suomen tärkeimpiä ja suurimpia kirjoituskilpailuja vuosille 2018-2019 sekä linkit osallistumisohjeisiin.

Tiedot on kerätty suoraan järjestäjien sivuilta, joten muista aina tarkistaa yksityiskohtaiset kilpailusäännöt sekä osallistumisohjeet järjestäjien omilta sivuilta ennen tekstien lähettämistä. Jälkisanat-blogi ei ole vastuussa kilpailuista.

Onnea matkaan! 🙂

Jälkisanat-blogin kootut ohjeet kirjoituskilpailuihin osallistumiseen

Ilmianna kirjoituskilpailu osoitteeseen: jalkisanat@gmail.com

Proosa

TSL-kirjoituskilpailu

TSL Joensuun seudun opintojärjestö järjestää kirjoituskilpailun juhlistaakseen 75-vuotisjuhlaansa. Kilpailun teema on 2000-luvun ajankuvia. Nimetön työryhmä arvioi kilpailutekstit ja valitsee voittajat. Huom! Kilpailuun lähetettyjä kirjoituksia voidaan myös julkaista opintojärjestön historiikissä.

Pieniä ponnistuksia, suuria saavutuksia

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura (SKS) ja Talonpoikaiskulttuurisäätiö järjestävät kirjoituskilpailun, jonka aiheena on kestävä kehitys. Kilpailusivuilla kerrotaan seuraavasti aiheesta: ”Kerro meille, millaisia ajatuksia kestävä kehitys sinussa herättää. Miten kestävä kehitys näkyy sinun ja lähipiirisi elämässä? Kirjoituksessasi voit kuvata omia valintojasi ja syitä, miksi olet niihin päätynyt. Ehkä haluat pohtia myös valintoihin mahdollisesti liittyviä vaikeuksia. Millaisia muutoksia sinä olisit valmis tekemään kestävän kehityksen edistämiseksi? Mikä taas tuntuisi mahdottomalta?”

Kilpailun tuomaristossa ovat: arkistotutkija Marja-Leena Jalava, yliopistonlehtori Pia Olsson, tutkija Sirkku Pihlman, professori Helena Ruotsala ja dosentti Kari Vesala.

Rikos luonnossa

 • deadline: 31.12.2018
 • laji: novelli
 • ”teema”: ”joko rikos luontoa vastaan tai luonnon keskellä tehty rikos.”
 • pituus: max. 20 000 merkkiä (sis. välilyönnit)
 • palkinnot: Kouvolan kaupungin myöntämä rahapalkinto sijoille 1-3 (suuruus ilmoitetaan myöhemmin)
 • lisätiedot: Kouvolan Dekkaripäivät (http://www.dekkaripaivat.fi/node/848)

Kouvolan Dekkaripäivät järjestää jälleen rikosaiheisen kirjoituskilpailun, jonka tulee liittyä jollain tapaa luontoon. Kilpailu on kaikille avoin, mutta osallistua voi vain yhdellä kilpailutekstillä.

Kilpailun tulokset julkistetaan 7.6.2019. Parhaista novelleista julkaistaan kirjoituskokoelma Kouvolan XXIII Dekkaripäivillä 2019.

Satiiriämpäri 2019 UUSI!

 • deadline: 31.12.2018
 • tyyli: satiiri
 • tekstilaji: uutisteksti
 • aihe: vapaa
 • pituus: 1000 – 4000 merkkiä
 • palkinto: 1. palkinto yksi sinkkiämpäri, 2. palkinto kaksi sinkkiämpäriä, 3. palkinto kolme sinkkiämpäriä. Voi vaihtaa myös Uutissirkuksen Satiiriämpäri 2019 -huppariin.
 • lisätiedot: Uutissirkus (http://cheatingu.com/uutissirkus/?p=3027)

Uutissirkus järjestää Satiiriämpäri-kirjoituskilpailun, jossa etsitään satiiritekstejä. Tekstin tulee olla ennalta julkaisematon ja noudattaa satiirin tyylilajia. Kilpailusivuston mukaan tekstin tulee kertoa ”nykyhetkessä ilmassa olevista aiheista uutismedian tyylillä siten että lukijaa naurattaa”.

Esiraati kartoittaa kilpailuun saapuneet tekstit, joista parhaimmat julkaistaan Satiiriämpärin FB-sivuilla. Voittajat valitaan Facebook-tykkäysten perusteella siten, että eniten tykkäyksiä 20.1.2019 mennessä saanut teksti on yleisöäänestyksen voittaja.

Voittajat julkistetaan 4.2.2019.

JOKI-kirjoituskilpailu

Vuoden 2019 KYMI LIBRI -kirjamessuille etsitään kirjoituskilpailulla tekstejä. Kilpailun avulla pyritään mm. lisäämään eri taidealojen ylittävää yhteistyötä. Reuna Kustantamo ja Kirjakauppa Oy kirjoittaa kilpailusta seuraavasti: ”“Kirjoittaminen on yksinäistä, keskittymistä vaativaa työtä, mutta sen tulokset alkavat elää vasta tekstin saavuttaessa lukijan. On kiinnostaa nähdä, mitä tapahtuu, kun toisen alan taiteilija inspiroituu tekstistä ja esittää sen yleisölle. Uudenlaisten kirjamessujen lavalla voi tapahtua jotain ennalta arvaamatonta.””

Kirjoituskilpailu kyläilemisestä

Kirjoituskilpailun järjestävät Maaseudun Sivistysliitto, Maahenki-kustantamo, Suomen Kylät ry, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Suomen Kotiseutuliitto, Eläkeliitto sekä Siskot ja Simot -yhteisö. Kilpailu on valtakunnallinen sekä avoin kaikille kirjoittajille. Kilpailutekstin täytyy jollain lailla liittyä kyläilemiseen.

Kilpailun tuomaristossa ovat: arkistotutkija Marja-Leena Jalava, kirjailija Olli Jalonen, kustantaja Johanna Korhonen, toimittaja Jaana Kosunen, tal. kand. Juha Kuisma, valt. toht. Pekka Perttula, järjestöneuvos, FM Jukka Salminen ja toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo.

Voittajat julkistetaan vuoden 2020 alussa.

Tarinan viemää

WSOY järjestää yhdessä Prisman kanssa kirjoituskilpailun, jossa etsitään ”viihteellistä romaania”. Kilpailu vaikuttaa olevan kaikille avoin (omakustanne ei siis este), sillä kilpailun tiedotteessa kerrotaan seuraavasti: ”Kilpailuun voivat osallistua kaikki täysimittaisella ennen julkaisemattomalla romaanikäsikirjoituksella.”

Kilpailun tuomaristossa on suuria nimiä, kuten kustannuspäällikkö Leena Balme, toimittaja Laura Friman ja käsikirjoittaja-ohjaaja Johanna Vuoksenmaa.

Voittaja julkistetaan 6.6.2019

Rikos 2019 Jännitysromaanikilpailu

 • deadline: 31.5.2019
 • genre: jännitys ja rikoskirjallisuus (mm. dekkari, psykologinen jännitys, toimintatrilleri, historiallinen myseeri, jne.)
 • pituus: 100 liuskan näyte käsikirjoituksen alusta + synopsis kokonaisuudesta
 • palkinnot: 1. sija 10 000 e ja kustannussopimus, 2. sija 5 000 e ja 3. sija 3 000 e
 • lisätiedot: Otava (http://otava.fi/muut/rikos-2019-jannitysromaanikilpailu/ )

Otava, Otavan Kirjasäätiö sekä Dionysos Films järjestävät kirjoituskilpailun, jossa etsitään valkokankaallekin taipuvaa jännitysromaania. Kilpailuun osallistuminen edellyttää 18-vuoden ikään, mutta esimerkiksi antalogiat tai omakustanteet eivät ole este kilpailuun osallistumiselle..

Kilpailun tuomaristossa ovat: kirjailijat Leena Lehtolainen ja Antti Tuomainen, tuottaja Riina Hyytiä Dionysos Filmsista sekä Otavasta kaunokirjallisuuspäällikkö Antti Kasper (pj.) sekä kustannuspäällikkö Aleksi Pöyry.

Voittajat julkistetaan Helsingin Kirjamessuilla vuonna 2019.

Elokuvakäsikirjoitukset

Film freeway (jatkuvasti käynnissä olevia kilpailuja)

FilmFreeway-sivuston kautta voi osallistua elokuvakäsikirjoituskilpailuihin maailmanlaajuisesti (mm. lyhytelokuvat, TV-sarjat, kokoillan elokuvat sekä monipuolisesti sarjoja eri genreille). Osallistumismaksut vaihtelevat $10-100 välillä ja palkinnot $100-$50 000. Osallistua voi vain englanninkielisellä käsikirjoituksella.

Runot

Tällä hetkellä ei menossa olevia kilpailuja.

Tietokirjallisuus

Tällä hetkellä ei menossa olevia kilpailuja.

Näytelmät

Tällä hetkellä ei menossa olevia kilpailuja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s