
Mistä löytää tietoa ja inspiraatiota omaan tarinaan? Kuinka saada lukija samaistumaan tarinaan ja henkilöhahmoihin? Ohessa on kolme kiinnostavaa lähdettä, jotka voivat laittaa mielikuvituksen liikkeelle, tuoda ilmi yllättäviä historiallisia löydöksiä tai tarjota portaalin oppimiseen.

Mihin: sukututkimukseen, tietokirjoihin, historialliseen tarinaan tai muuhun kaunokirjalliseen työhön
Biografiasampo.fi loistava portaali, joka yhdistää yli 13 000 biografiaa. Portaalista voi hakea mm. elämänkertoja, tutustua elämäkertoihin paikkojen kautta tai visualisoida historiallisten henkilöiden liikkeitä karttojen avulla. Lisäksi sivustolla voi tarkastella erilaisia tilastoja ja jopa historiallisten henkilöiden sosiaalisia verkostoja.

Mihin: dekkarit, jännityskirjallisuus tai trillerit
Digihuijatut on Ylen 10-osainen tv-sarja modernista kyberrikollisuudesta ja huijauksen kohteiksi valikoiduista uhreista, jotka kertovat tarinansa. Jokainen osa keskittyy yhteen teemaa esim. identiteettivarkaus, nettihäiriköinti tai älylaitehuijaus. Aiheet ovat paitsi ajankohtaisia, mutta laittavat myös mielikuvituksen liikkeelle.

Mihin: yleissivistävään tai alakohtaiseen opiskeluun
Open culture on mahtava sivusto! Sinne on kerätty yli 1 300 ilmaista verkkokurssia sekä muita tallenteita ympäri maailmaa. Jos sinua kiinnostaa esim. italialainen renessanssi, makrotalouden perusteet, mandariinikiinan kirjaimet, epidemologia tai retoriikka, löydät sivustolta takuuvarmasti etsimäsi. Sivusto on tällaiselle himo-opiskelijalle mieletön kultakaivos. Vink vink! Sivustolta löytyy myös Pixarin storytelling -verkkokurssi.
Kuvat: Unsplash