3 ajankohtaista inspiraatiota kirjoittamiseen

Mistä löytää tietoa ja inspiraatiota omaan tarinaan? Kuinka saada lukija samaistumaan tarinaan ja henkilöhahmoihin? Ohessa on kolme kiinnostavaa lähdettä, jotka voivat laittaa mielikuvituksen liikkeelle, tuoda ilmi yllättäviä historiallisia löydöksiä tai tarjota portaalin oppimiseen.

Biografiasampo

Mihin: sukututkimukseen, tietokirjoihin, historialliseen tarinaan tai muuhun kaunokirjalliseen työhön

Biografiasampo.fi loistava portaali, joka yhdistää yli 13 000 biografiaa. Portaalista voi hakea mm. elämänkertoja, tutustua elämäkertoihin paikkojen kautta tai visualisoida historiallisten henkilöiden liikkeitä karttojen avulla. Lisäksi sivustolla voi tarkastella erilaisia tilastoja ja jopa historiallisten henkilöiden sosiaalisia verkostoja.

Kuva: Warner Bros. International Television Production Finland Oy

Digihuijatut

Mihin: dekkarit, jännityskirjallisuus tai trillerit

Digihuijatut on Ylen 10-osainen tv-sarja modernista kyberrikollisuudesta ja huijauksen kohteiksi valikoiduista uhreista, jotka kertovat tarinansa. Jokainen osa keskittyy yhteen teemaa esim. identiteettivarkaus, nettihäiriköinti tai älylaitehuijaus. Aiheet ovat paitsi ajankohtaisia, mutta laittavat myös mielikuvituksen liikkeelle.

Open culture

Mihin: yleissivistävään tai alakohtaiseen opiskeluun

Open culture on mahtava sivusto! Sinne on kerätty yli 1 300 ilmaista verkkokurssia sekä muita tallenteita ympäri maailmaa. Jos sinua kiinnostaa esim. italialainen renessanssi, makrotalouden perusteet, mandariinikiinan kirjaimet, epidemologia tai retoriikka, löydät sivustolta takuuvarmasti etsimäsi. Sivusto on tällaiselle himo-opiskelijalle mieletön kultakaivos. Vink vink! Sivustolta löytyy myös Pixarin storytelling -verkkokurssi.

Kuvat: Unsplash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s