Viettele lukija

Supliikit ja ekstrovertit ihmiset ovat loistavaa seuraa baarissa. Ja standup-koomikot. He nauttivat parrasvaloissa olemisesta ja kertovat aina parhaat jutut. Tarinat kutkuttavat vielä pitkään ja niitä haluaa jakaa muiden kanssa – olivat tarinat sitten totta tai ei.

Sellainen haluaisin olla ihmisenä, mutta useimmiten pääsen loistamaan vain kirjoittaessani. Miten sitten vietellään lukija?

Moni kirjoittaja sortuu kertomaan kaiken ja vähän muutakin. On kuitenkin tärkeää jättää mielikuvitukselle tilaa ja kertoa vain olennaiset asiat. Lukijat ovat todella fiksuja. He osaavat tehdä päätelmiä lukemansa perusteella ja yhdistellä havaintoja. Uskalla siis jättää aukkoja.

Seuraava juonikäänne saa minut innostumaan fiktiivisestä tarinasta vielä erityisemmin, jos se osuu verkkokalvolleni elokuvan, tv-sarjan tai kirjan muodossa. Eli leikittele: anna lukijan olettaa jotain, mikä ei oikeastaan olekaan totta. Tai kerro tuttu asia uudesta tai yllättävästä näkökulmasta. Mahtavia esimerkkejä ovat mm. Gone girl tai Sixth Sense.

Ripottele vihjeitä tulevasta, mutta venytä jännitystä, kliimaksia tai punchlinea. Anna lukijan odottaa, kasvata lukijan odotuksia.

Kun vihdoin tulee ”the hetki”, älä lataa kaikkea kerralla peliin. Jätä yllätyksiä loppuun asti ja anna lukijan kaivata vielä lisää tarinan päättymisen jälkeenkin.

Jätä lukija haluamaan lisää.

Kuva: Unsplash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s