Viimeiset jälkisanat – blogi lopettaa

Joulukuussa blogin perustamisesta tulee kuluneeksi 5 vuotta. Sinä aikana olen tuottanut lähes 200 kirjoittamista koskevaa artikkelia, päivittänyt kirjoituskilpailut-sivua lähes 1 000 kertaa ja vastaanottanut teiltä lukijoilta valtavasti viestejä.

On kuitenkin tullut aika päättää blogin taival. Päätökseen liittyy olennaisesti kaksi asiaa eli aika ja raha.

Kun aloitin blogin kirjoittamisen olin työtön kandi, jolla oli aikaa pohtia, innostaa ja jakaa mietteitä. Viidessä vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon eikä aikaa blogille enää ole. Olen koko blogin historian ajan kirjoittanut ilman palkkiota – tehnyt hommia rakkaudesta lajiin.

Toivon, että Jälkisanat on tuonut iloa, oivalluksia ja positiivista asennetta kirjoittamiseen. Kirjoittaminen ei ole helppoa – sanotaan, että se on yksi maailman vaikeimmista taidoista.

Mitä blogille nyt tapahtuu?

Lopetan blogin päivittämisen 31.12.2020. Julkaisen joulukuussa vielä blogin luonnoksiin kertyneitä kirjoituksia ja päivitän kilpailusivuja vielä vuoden loppuun asti.

Tammikuussa blogin ulkoasu muuttuu ja osoite on jatkossa https://jalkisanat.wordpress.com, sillä lakkautan nykyisen premium-sopimukseni WordPressin kanssa. Jätän julkaistut kirjoitukset alustalle, ainakin joksikin aikaa.

Jälkisanat-blogissa on ollut kattava ja päivittyvä listaus kirjoituskilpailuista Suomessa jo 5 vuoden ajan. Olisi sääli, jos blogin lakkauttaminen johtaisi myös kirjoituskilpailuja kokoavan sivuston katoamiseen. Jos haluat alkaa ylläpitää kirjoituskilpailusivustoa omassa blogissasi tai sivustolla, laita minulle viestiä osoitteeseen jalkisanat@gmail.com 31.12.2020 mennessä tai kommentoi alle. Lisään kirjoituskilpailusivulle linkkejä potentiaalisiin sivustoihin.

Kiitos lukijoille, kommentoijille ja satunnaisille kävijöille. Jatkakaa kirjoittamista, lukemista ja unelmoimista. Kun yksi asia päättyy, jokin uusi aina alkaa.

Aurinkoisia päiviä ja kirjoitusiloa!

Mariia

Kuva: Unsplash

6 Comments

 1. Kiitos sinulle tästä blogista!

  Löysin blogin sattumalta kirjoituskilpailuja etsiessäni ja olen seurannut blogia usean vuoden ajan. Blogistasi olen saanut paljon hyviä vinkkejä ja tsemppiä omalle, toivottavasti alkavalle, kirjoitusuralleni.

  Blogisi ansiosta osallistuin mm. 100 rikollistsa Raapaletta kirjoituskilpailuun, jossa sijoituin 20 parhaan joukkoon ja sain ensimmäisen julkisen onnistumisen. Mahtava kokemus, mikä toteutui sinun kirjoituskilpailuja -listan ansiosta! Kiitos.

  Olet ollut ainoa bloggaaja, jota olen seurannut ja itsekin olen nyt innostunut bloggaamaan. Tervetuloa mukaan blogini seuraajaksi, eli Naisteniltaan, osoitteeseen http://www.naistenilta.blogspot.com
  Oman blogin myötä, tajusin harmitella sitä, että en ole aiemmin laittanut sinulle palautetta, mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan.

  Tsemppiä sinulle oikeisiin töihin ja vielä kerran kiitos.

  Kaisa Harju

  Liked by 1 henkilö

  1. Oi, onneksi olkoon kirjoituskilpailun sijoituksesta ja oman blogin perustamisesta! Täytyy käydä katsomassa blogiasi 🙂 Kiva kuulla, että blogista on ollut iloa – se lämmittää kovasti mieltä. Onnea kirjoitusprojekteihin ja mukavaa joulun odotusta!

   Tykkää

 2. Kaikkea hyvää eteenpäin! #annanaamusivut voisi jatkaa. Blogia ei vielä ole, Instagram-tili kylläkin. Siellä ajatuksia kirjoittamisesta, luovuudesta, kirjoistakin.

  instagram.com/annanaamusivut

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s