Kirjallisuusmaailmassa tapahtuu: kuulitko jo näistä?

Vuosi 2020 alkoi ryminällä, sillä alkuvuonna on tapahtunut monia uudistuksia. On kustantajien yhdistymistä, uusi kirjoitusohjelma ja monia kiinnostavia kirjallisuustapahtumia.

Otava osti Kariston

Otava vakiinnuttaa entisestään hallitsevaa markkina-asemaansa ostamalla hämeenlinnalaisen kustannusliike Kariston. Vuonna 1990 perustettu Karisto jatkaa toimintaa samalla nimellä ja henkilökunnalla.

Viime vuosina suuret kustantamot ovat ostaneet keskisuuria kustantamoita, joten on kiinnostavaa nähdä miten pienet kustantamot pärjäävät kilpailussa näitä jättejä vastaan.

Lue lisää kaupoista Otavan tiedotteesta.

Ruskeat tytöt ja Otava perustavat yhteistyössä kirjoittajakoulun

Uusi Master class -kirjoitusohjelma on Koko Hubaran perustaman Ruskeat tytöt ja kustannusliike Otavan järjestämä vuoden kestävä kirjoitusohjelma ei-valkoisille kirjoittajille. Ohjelmaan valitut kirjoittajat työstävät vuoden aikana kirjallista tekstiään valmiiksi teokseksi. Ruskeat tytöt järjestävät myös kirjallisuuskursseja RT Lit Akatemiassa.

Lue lisää yhteistyöstä Helsingin Sanomien artikkelista ja RT Lit Akatemian kursseista täältä.

Haluatko kirjalijaksi? -seminaari 8.2. Turussa

Suosittu Nuoren Voiman Liiton järjestämä Haluatko kirjailijaksi? -seminaari järjestetään la 8.2. klo 12-15 Turun pääkirjastossa (Studio 1. krs, Linnakatu 2).

Seminaari pureutuu kirjoittamiseen ja kirjailijanuraan liittyviin asioihin. Päivän aikana Kirjaliiton edustaja kertoo mm. kirjailijan oikeuksista ja velvollisuuksista ja runoilija Reetta Pekkanen pitää kirjailijan puheenvuoro. Lisäksi WSOY:n kustantaja Anna-Riikka Carlson kertoo miten kustannuskynnys ylitetään. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lue lisää tapahtumasta Nuoren Voiman Liiton sivuilta.

9.2. Lukurauhan päivä

Suomen Kirjasäätiö kutsuu jo 6. kertaa suomalaiset rauhoittumaan lukemisen äärelle. Nykyajan hektisyydestä ei aina löydy aikaa kirjan lukemiselle, joten Kirjasäätiö on pyhittänyt koko päivän juuri lukemista varten.

Mitä kirjaa sinä aiot lukea?

Osallistu Kirjasäätiön tapahtumaan Facebookissa.

Longplayn iltakoulu (kevät 2020)

Kevään aikana Longplayn iltakoulussa vierailevat maamme kiinnostavimmat kirjoittajat jakamassa vinkkejä niin luovaan, elämäkerralliseen kuin journalistiseenkin kirjoittamiseen.

Seuraavat iltakoulut ovat 12.3., 2.4. ja 12.5. Luvassa on kirjoittajavierailuja mm. huumorin, autofiktion ja täydellisen jutun kirjoittamisesta. Paikkana on Haaga-Helian amk Helsingin Pasilassa. Tapahtuma on maksullinen.

Lisää tulevista iltakouluista Longplayn sivuilta.

Kuva: Unsplash

2 Comments

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s