Tulossa ja menossa 2018-2019

Taas on aika taputella vuosi päätökseen ja ottaa vastaan uusi askel elämässä.

Henkilökohtaisesti

Henkilökohtaisen elämän osalta vuosi 2018 (ja etenkin toinen puolisko) oli varsinaista pikajuoksua juoksumatolla. Valmistuin yliopistosta, muutin toiseen asuntoon, matkustin Afrikkaan, työstin kirjaani taiteilijaresidenssissä ja aloitin uudessa työpaikassa. Puhumattakaan kaikista muista meneillään olevista luovista projekteista. Vuosi antoi paljon.

Tuleva vuosi 2019 on itselläni yksi niistä ”isoista vuosista”, sillä täytän 30 vuotta. Olen oikeastaan todella innoissani. Katoava nuoruus ei pelota, sillä juuri näin tämän kuuluukin mennä.

Blogi ja vuoden 2018 luetuimmat

Aloitin blogin pitämisen näihin aikoihin vuonna 2015 ajatuksena löytää kanava, jossa voisin jakaa oppimaani muille. Olin turhautunut kirjoittajapiirien teennäisyyteen, neromyyttiin ja informaation vähyyteen. Kukaan ei jakanut kokemuksiaan, virheet piti tehdä ensin itse.

Tavoitteeni on ollut päivittää blogia 1 krt/viikko. Aina en ole siinä pysynyt, mutta en ole ottanut siitä stressiä.

Vuosi 2018 on ollut hyvä vuosi blogille: olen iloinen, että teitä lukijoita on tullut tänä vuonna paljon lisää. Olen todella otettu kaikista kommenteista ja sähköposteista, joita olen saanut vuoden mittaan. Kiitos!

Vuoden top 5 luetuinta tekstiä ovat:

  1. Kirjoittajan työvälineet: Puheesta tekstiksi -sovellus
  2. Mikä myy? – myydyimmät kirjat vuonna 2017
  3. Aakkosellinen lista kirjoitusoppaista
  4. Mitä kirjoja lainataan? Pääkaupunkiseudun lainatuimmat kirjat vuonna 2017
  5. Elokuva- ja TV-käsikirjoittaminen OSA 1: Käsikirjoittamisen vaaranpaikat

Juttuaiheita vuonna 2019

Olen suunnitellut seuraavaa vuotta blogin osalta. Alkuvuodesta kirjoitan jälleen analyysin Suomen myydyimmistä ja pääkaupunkiseudun lainatuimmista kirjoista vuonna 2018.

En ole juurikaan kirjoittanut dialogista ja monologista, joten niihin liittyviä blogitekstejä on myös luvassa. Novelli on osittain kirjoituskilpailujen ja lyhyen muotonsa takia suosittu tekstilaji, mutta kirjoittajalle äärimmäisen vaativa. Keväällä on luvassa blogiteksti myös novellin kirjoittamisesta.

Lisäksi kirjoitan siitä, että millaista kirjoittaminen on ammattina ja minkälaisia koulutuspolkuja Suomessa on. Mitä kirjoittaminen ammattina tarkoittaa käytännössä? Kuinka paljon voi ansaita kuukaudessa? Kuinka kauan opiskelu kestää ja missä kirjoittamista voi opiskella?

Mikäli mieleesi nousee kysymyksiä aiheisiin liittyen tai haluat ehdottaa aihetta blogiin, voit lähettää niitä osoitteeseen jälkisanat@gmail.com

Blogin ulkoasu raikastuu

Olen pitkään halunnut uudistaa blogini ulkoasua raikkaammaksi ja helpommin selattavammaksi. Vuoden vaihtumisen myötä uudistukset on helpompi laittaa täytäntöön.

Suurin uudistus koskee blogin rakennetta. Muutoksen myötä blogitekstien aiheita on helpompi silmäillä eivätkä vanhemmat tekstit jää arkistoon ”piiloon.” Lisäksi ulkoasusta tulee dynaamisempi.

Uudistus ei aiheuta muutoksia sivuston osoitteeseen tai kirjanmerkkeihisi. Kirjoituskilpailut pysyvät myös jatkossakin yläpalkissa.

Haluan toivottaa kaikille lukijoilleni upeeta uutta vuotta 2019! Tehdään vuodesta pähee! 🙂

Kuva: Unsplash

2 Comments

Jätä kommentti